Idag & imorgon


”Tveka aldrig på att en liten grupp fokuserade, passionerade och drivna människor kan förändra världen. De är de enda som nånsin gjort det.”
Margot Mead


Vi måste hitta fysiska och mentala platser som utvecklar associationsutbytet och idégenereringen. Vår målgrupp har inget behov av att det ska gå fort fram. Det tar tid att utveckla en idé. Att skapa ett nytt företag eller hitta en tillhörighet på arbetsmarknaden handlar om att erbjuda möjligheter till att bygga sitt eget nätverk med de som ska ta vid efter vårt arbete. I vissa fall behövs kompetensutveckling hos de organisationer och företag som vi lämnar över till. Vi ser att samhällets arbete med att lösa utmaningen som vår målgrupp har med att komma ut i arbetslivet till största del sker genom stuprörstänkande. Det handlar mer om konkurrens om projektmedel än om målgruppen och samhällets behov.
Man kan konstatera att bland de människor som projektet vänder sig till finns en enorm kompetens och potential för att skapa nya företag och produkter men för att nå dit krävs kreativitet och ett nytt mindset.

%d bloggare gillar detta: